Τι Είναι Τα Parabens Στα Προϊόντα Ομορφιάς

τι είναι τα parabens

Τα parabens είναι πολύ δραστικά συντηρητικά που πάρα πολλά προϊόντα ομορφιάς έχουν στη σύσταση τους για να μην αλλοιώνονται. Αυτό αρχικά μπορεί να ακούγεται καλό και ακίνδυνο. Ωστόσο τα parabens δεν είναι τελικά και τόσο φιλικά για την υγεία του ανθρώπου.

Τα δραστικά αυτά συντηρητικά ξεκίνησαν οι βιομηχανίες των προϊόντων φροντίδας και περιποίησης να τα συμπεριλαμβάνουν στα σαμπουάν, στις κρέμες για το πρόσωπο, κραγιόν και σταδιακά μπήκαν στα περισσότερα καλλυντικά του εμπορίου.

Οι βιομηχανίες τα χρησιμοποιούν και τα υπερασπίζονται γιατί συντηρούν τα καλλυντικά προϊόντα στις συνθήκες του περιβάλλοντος. Τα προϊόντα περιποίησης με parabens έχουν χαμηλότερο κόστος και αυξημένα κέρδη για τις βιομηχανίες. Αυτός ίσως είναι και ένας από τους λόγους που γνωστές εταιρείες τα υπερασπίζονται.

Θα δείτε διάφορα άρθρα που λένε ότι είναι ασφαλή για την επιδερμίδα και ότι είναι ανεκτά για τον άνθρωπο και δεν έχουμε σκοπό να σας πούμε το αντίθετο με αυτό το άρθρο.

Parabens & Επιπτωσεις Για Τον ανθρωπο

Τα parabens όπως είπαμε είναι ισχυρά συντηρητικά που περιλαμβάνονται στα προϊόντα περιποίησης του ανθρώπινου σώματος. Μια επίπτωση από ισχυρά μη φυσικά συστατικά είναι ότι τα προϊόντα που περιέχουν parabens δεν είναι τόσο ήπια για την επιδερμίδα.

Ειδικά οι ευαίσθητες επιδερμίδες μπορεί να παρουσιάσουν κνησμό, αλλεργίες ή και κοκκινίλες από προϊόντα που έχουν αυξημένη χημική σύσταση. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα paraben-free προϊόντα δεν μπορεί να προκαλέσουν κάποια αλλεργία. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί σε φυτικά συστατικά και όχι μόνο σε χημικά.

Επίσης πολλοί έχουμε ακούσει για έρευνες που έχουν γίνει και δείχνουν συσχετισμό των parabens με τον καρκίνο του μαστού. Υπάρχει σχετική αρθρογραφία που υποστηρίζει ότι δεν επαρκούν οι έρευνες για να αποδείξουν αυτό το συσχετισμό. Ωστόσο πολλοί καταναλωτές διατηρούν επιφυλάξεις και αμφιβολίες για την πραγματική δράση των parabens.

Γίνε Ο Expert Στη Δουλειά Σου

Αυτό που εμείς μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι δεν ωφελούν τον άνθρωπο και ο μόνος λόγος ύπαρξης τους στα προϊόντα είναι για να διατηρήσουν το προϊόν στις συνθήκες του περιβάλλοντος και να μην αλλοιωθούν.

Paul Mitchell Paraben Free

Η Paul Mitchell είναι  από την ίδρυση της μια εταιρεία που στη φιλοσοφία της είχε τον περιορισμό κάθε είδους χημικών στα προϊόντα της. Για αυτό το λόγο τα προϊόντα μας έχουν φυσική σύσταση, είναι paraben free, δεν περιέχουν γλουτένη και είναι ιδανικά για vegan.

Ο πρωταρχικός μας σκοπός είναι να προσφέρουμε προϊόντα επαγγελματικής ομορφιάς που θα ωφελήσουν τον άνθρωπο χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία για τα συστατικά.

Επίσης στη φιλοσοφία μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και ο σεβασμός προς κάθε μορφή ζωής που υπάρχει στον πλανήτη. Για αυτό το λόγο ΠΟΤΕ δεν κάναμε και ΔΕΝ θα κάνουμε δοκιμές σε ζώα.

Τελικα Τι Ισχυει Για Τα Parabens?

Στην Paul Mitchell σεβόμαστε πάντα τις επίσημες έρευνες και τη σπουδαία δουλειά που κάνει ο κάθε επιστήμονας στο πεδίο δράσης του.

Οι έρευνες δεν δείχνουν με βεβαιότητα ότι τα parabens δρουν βλαπτικά για τον άνθρωπο. Ωστόσο, δεν υπάρχει απολύτως καμία επιβεβαιωμένη έρευνα που να αποδεικνύει ότι προσφέρουν κάποιο όφελος στην καθημερινή φροντίδα και περιποίηση του σώματος ή των μαλλιών.

Οπότε παραμένουμε πιστοί και με συνέπεια στη φιλοσοφία μας να μην βάζουμε χημικά πρόσθετα και συντηρητικά στα προϊόντα μας. Επιθυμούμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για την ομορφιά του ανθρώπου με τον πιο φυσικό τρόπο και να σεβόμαστε το περιβάλλον και τη ζωή.

ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ HAIRSTYLIST?

Αν ναι, γίνετε μέλος αυτής της μοναδικής κοινότητας και επωφεληθείτε των προνομίων και των υπηρεσιών που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας!

Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ και ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες, εκπαίδευση ή επίδειξη των προϊόντων επαγγελματικής περιποίησης Paul Mitchell.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Διαβάστε επίσης:

Θέτουμε Στόχους Για Το 2021

Τι Μας Κρατάει Από Το Να Πετύχουμε Όσα Θέλουμε

Δεξιότητες Που Πρέπει Να Ενδυναμώσουμε Το 2021