Tea Tree Hair Care, φροντίζουμε τα μαλλιά μας και τη ζωή στη Γη!

Tea Tree Hair Care, φροντίζουμε τα μαλλιά μας και τη ζωή στη Γη

Το 2020 είναι μια από τις σημαντικές χρονιές για την Paul Mitchell. Καταρχήν η εταιρεία έκλεισε τα 40 χρόνια από την ίδρυση της. Το δεύτερο γεγονός που σηματοδοτεί τη χρονιά που διανύουμε είναι τα 50 χρόνια από τον θεσμό της παγκόσμιας ημέρας της Γης.

Η Paul Mitchell δείχνει εμπράκτως και για πολλές δεκαετίες την “πράσινη” συνείδηση και την ευαισθησία της για το περιβάλλον και τη ζωή στον πλανήτη μας.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Paul Mitchell ήταν απλά μια mainstream εταιρεία διάθεσης προϊόντων επαγγελματικής περιποίησης. Οι ιδρυτές της, John Paul DeJoria και ο Paul Mitchell έδειξαν από νωρίς τη διάθεση συνεισφοράς και έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες για να γίνει η εταιρεία όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το περιβάλλον μας.

Ανάμεσα στις πρώτες στρατηγικές κινήσεις ήταν και η δημιουργία του αγροκτήματος στη Χαβάη που καλλιεργείται το φυτό Awapuhi που χρησιμοποιείται στα προϊόντα της Paul Mitchell. Το αγρόκτημα αυτό είναι ιδιόκτητο, βιολογικό και αξιοποιεί στο έπακρο την ηλιακή ενέργεια δείχνοντας έτσι την ευαισθησία της Paul Mitchell για την εξοικονόμηση ενέργειας και το περιβάλλον γενικότερα.

Μέχρι και σήμερα και ειδικά με τη σειρά προϊόντων Tea Tree, η Paul Mitchell δείχνει για άλλη μια φορά την οικολογική διάθεση και την συνεισφορά στον πλανήτη μας. Είναι γνωστό ότι η Paul Mitchell συμμετέχει ενεργά στην αναδάσωση σε διάφορα γεωγραφικά σημεία.

Επίσης υιοθετεί διαδικασίες και υλικά συσκευασίας που είναι ακόμη πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Διαβάστε όλο το άρθρο για να δείτε πως η Paul Mitchell βοηθά ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά με τη αγαπημένη σας σειρά Tea Tree.

TeaTree_special_duo

Οι εγκαταστασεις της Paul Mitchell εχουν “πρασινο” χαρακτηρα

Η δημιουργία του βιολογικού αγροκτήματος στη Χαβάη ήταν μόνον η αρχή για την Paul Mitchell όσον αφορά στην οικολογική διάθεση. Δείτε παρακάτω άλλες ενέργειες που δείχνουν έμπρακτα την ευαισθησία της εταιρείας για το περιβάλλον:

  • 1000+ ηλιακά πάνελ δίνουν το 80% της απαιτούμενης ενέργειας στο κέντρο διανομής της Paul Mitchell στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Κίνητρα και πολιτικές ανακύκλωσης σε όλες τις διαδικασίες παραγωγής.
  • Carpooling – όπου εξυπηρετεί μοιραζόμαστε με ένα συνάδελφο το αυτοκίνητο για τη μετακίνηση μας από και προς τους χώρους εργασίας.
  • Χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου είναι εφικτό.
  • Υιοθετήσαμε τον τρόπο σκέψης που αναζητά συνεχώς τρόπους συνεισφοράς προς το περιβάλλον, τη ζωή και τον άνθρωπο.

Tea Tree σε συσκευασιες απο ανακυκλωμενα υλικα

Αυτή τη χρονιά η Paul Mitchell έχει δεσμευτεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο την οικολογική της συνεισφορά. Αυτό γίνεται επίσης εμπράκτως με τη χρήση περισσότερων ανακυκλώσιμων ή ήδη ανακυκλωμένων υλικών (PCR: Post-Consumer Recycled).

Πιο συγκεκριμένα η σειρά Tea Tree θα χρησιμοποιήσει ανακυκλωμένα υλικά για όλες τις συσκευασίες.  Το PCR πλαστικό που χρησιμοποιήσαμε ως ορολογία παραπάνω είναι ουσιαστικά πλαστικό που ήδη υπάρχει και έχει ανακυκλωθεί για τις ανάγκες συσκευασίας των προϊόντων. Αυτό έχει ως συνέπεια την μείωση της ενέργειας και των πόρων παραγωγής νέων πλαστικών. Επιπλέον, αυτές οι ενέργειες μειώνουν δραστικά το ποσοστό του πλαστικού από τα απορρίμματα.

Δείτε τη σειρά Lavender Mint της Tea Tree που είναι ιδανική για σγουρά ή κυματιστά μαλλιά. Η Lavender Mint είναι πλούσια σε ενυδατικά συστατικά και έλαια, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση και ενυδάτωση των αφυδατωμένων και ξηρών μαλλιών.

Καταπολεμά αποτελεσματικά το φριζάρισμα και δίνει ζωτνάνια και όγκο σε σγουρά ή κυμματιστά μαλλιά. Ταυτόχρονα τα μαλλιά διατηρούν την υγρασία τους και φαίνονται υγιή και λαμπερά.

Σε συνδυασμό με τις αρωματικές & θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας και της μέντας, η περιποίηση των μαλλιών μετατρέπεται σε μοναδική εμπειρία αρωματοθεραπείας όπου ηρεμούν μαλλιά και πνεύμα.

Tea Tree Lavender Mint Collection

Συνεισφορα σε πιο καθαρο περιβαλλον με το “Green Circle Salons” project

Αυτό το project είναι ήδη σε ισχύ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και περιλαμβάνει ουσιαστικά έναν αριθμό “πράσινων” κομμωτηρίων τα Green Circle Salons. Η αποστολή των κομμωτηρίων αυτών είναι να ενισχύσει την οικολογική διάθεση όλων των hair stylists προκειμένου να συνεισφέρουμε όλοι μαζί σε ένα πιο όμορφο και καθαρό περιβάλλον.

Για να πάρει κάποιο κομμωτήριο αυτή τη πιστοποίηση, θα πρέπει να συμφωνήσει εγγράφως τη δέσμευση ανακύκλωσης & επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Ο στόχος είναι να μειωθεί σημαντικά ο ρυθμός ρύπανσης αλλά και για να συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας για τον πλανήτη.

Οι ιδιοκτήτες των Green Circle Salons θα συμμετέχουν επίσης σε κάθε δράση που έχει να κάνει με την εξοικονόμηση και την ανακύκλωση. Το όφελος αυτής της ενέργειας είναι πολύ σημαντικό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για το 2019 συγκεντρώθηκαν και προωθήθηκαν για ανακύκλωση περίπου στους 800 τόνους σε υλικά και αναλώσιμα κομμωτηρίου.

Διαφορετικά, αυτά τα υλικά θα κατέληγαν στα απορρίμματα και θα χρειαζόταν νέοι πόροι και ενέργεια για τη παραγωγή τους.

Η Paul Mitchell κανει τη διαφορα με την ενεργεια #OneMillionWithTeaTree

Από το 2014 η Paul Mitchell συμμετέχει ενεργά σε δενδροφυτεύσεις και αναδασώσεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη που έχουν ανάγκη. Πρόσφατα η Paul Mitchell αναβάθμισε σημαντικά το στόχο για δενδροφυτεύσεις. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία έχει δεσμευτεί να φυτέψει 1 εκατομμύριο τεϊόδεντρα (Tea Tree) μέχρι το 2022.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι 1 μόνο δέντρο έχει μεγάλο θετικό αντίκτυπο για το περιβάλλον, τη ζωή και τον άνθρωπο. Μπορεί κάποιος να δει παρακάτω τη συνεισφορά στο οικοσύστημα μας από 1 μόνο δέντρο για να γίνει πιο αντιληπτή η αξία αυτού του έργου:

  • 1 ώρα εργασίας για έναν τοπικό αγρότη
  • 3 ζώα θα κατοικίσουν στο δέντρο αυτό
  • 4 μήνες οξυγόνου για τον πλανήτη
  • Μείωση των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα που αντιστοιχεί σε χρήση ενός αυτοκινήτου για 580 χιλιόμετρα

Διαβάστε επίσης:

Tea Tree – Έλαιο Τεϊόδεντρου και τα οφέλη του για τα μαλλια

Paul Mitchell: No Animal Testing φιλοσοφία