Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρου και τα οφέλη του για τα μαλλιά σας

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρου και τα οφέλη του για τα μαλλιά σας

Τα εκχυλίσματα διάφορων φυτών και βοτάνων έχουν χρησιμοποιηθεί από διάφορους πολιτισμούς εδώ και χιλιάδες χρόνια, με πολλαπλά οφέλη στην υγεία και την κοσμετολογία. Συχνά τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται στην σύσταση της φαρμακολογίας για θεραπευτικούς λόγους από τους πολιτισμούς της Δύσης.

Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εξαίρεση. Προέρχεται από τα φύλλα του φυτού Melaleuca alternifolia. Το έλαιο του τεϊόδεντρου μεταξύ άλλων μπορεί να βοηθήσει ενάντια σε λοιμώξεις της επιδερμίδας, την ακμή, καθώς και σε άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις. Είναι όμως επίσης γνωστό ότι βοηθά στον αποτελεσματικό καθαρισμό των μαλλιών, τα δυναμώνει και μειώνει δραστικά την πιτυρίδα.

Με τέτοιες πολύτιμες θεραπευτικές ιδιότητες, το έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να είναι η απάντηση σε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζατε μέχρι τώρα με τα μαλλιά σας. Στις ημέρες μας δεν χρειάζεται να δημιουργείτε μόνες σας διάφορες συνταγές γιατί η Paul Mitchell έχει αναπτύξει την σειρά Tea Tree που έχει ως βάση το έλαιο τεϊόδεντρου.

Ποια ειναι τα οφελη του ελαιου τεϊοδεντρου για τα μαλλια σας?

Η σειρά προϊόντων με έλαιο από τεϊόδεντρου μπορεί να βοηθήσει σε ανεπιθύμητες καταστάσεις, όπως πιτυρίδα ή και τριχόπτωση, να καθαρίσει αποτελεσματικά τα μαλλιά σας και να τους δώσει την λάμψη και την υγεία που χρειάζονται.

Με όλες τις σοβαρές χημικές ουσίες που υπάρχουν στη σύσταση των προϊόντων του εμπορίου για τα μαλλιά σας σήμερα, μπορεί να απογυμνώσετε τα τριχοθυλάκια των μαλλιών σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη θρέψη για να έχουν την λάμψη, την υγεία και τον όγκο που θέλετε. Όσον αφορά εσάς που κάνετε συχνά αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών σας ή απολαμβάνετε το καθημερινό styling με την χρήση θερμικών εργαλείων, παρατηρείται έντονα τα μαλλιά να σπάνε ή να πέφτουν με μεγαλύτερη συχνότητα από το φυσιολογικό.

Χρησιμοποιώντας την σειρά Tea Tree με το εκχύλισμα του ελαίου από τεϊόδεντρο, ουσιαστικά θα αποτρέψετε την συσσώρευση διάφορων χημικών ουσιών και νεκρών κυττάρων. Έτσι θα έχετε τα μαλλιά σας υγιή και ενυδατωμένα, θα δυναμώσουν και θα τα προστατεύσετε από τριχόπτωση.

Η πιτυρίδα προκαλείται από τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων και η πιο πιθανή αιτία είναι η ξηροδερμία.

έλαιο τειόδεντρου

Δεν παίρνει το τριχωτό της κεφαλής την απαιτούμενη ενυδάτωση και για αυτό το λόγο παρατηρείται έξαρση τους φθινοπωρινούς ή χειμερινούς μήνες. Το καλοκαίρι η κατάσταση βελτιώνεται αλλά τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται από την έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας κλπ.

Αν αφήσετε την πιτυρίδα να δρα χωρίς να την αντιμετωπίζετε, τότε εμποδίζεται η σωστή ανάπτυξη των μαλλιών. Το σαμπουάν Tea Tree της Paul Mitchell που είναι πλούσιο σε εκχύλισμα τεϊόδεντρου θα σας προσφέρει τόσο αντιμυκητιασικά όσο και αντιβακτηριακά οφέλη. Αυτό σημαίνει ότι θα απαλλαγείτε μια και καλή από το φαινόμενο που προκαλεί την πιτυρίδα (νεκρά κύτταρα) στο τριχωτό σας.
Στην περίπτωση που πάσχετε από κάποιο αυτόανοσο νόσημα, κάνετε χημειοθεραπεία, ή υπάρχει γενετική προδιάθεση, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Διαβάστε επίσης:

Πως να μακρύνετε τα μαλλιά σας γρήγορα και φυσικά

Ανδρικό ξύρισμα και όσα πρέπει να γνωρίζετε

Paul Mitchell: No Animal Testing φιλοσοφία