Ανδρικό ξύρισμα – 7 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

ανδρικό ξύρισμα mitch

Ανδρικό ξύρισμα και tips που πρέπει να γνωρίζετε 

Το ξύρισμα για τους περισσότερους άνδρες είναι καθημερινή ρουτίνα που για κάποιους είναι ιεροτελεστία, ενώ για κάποιους άλλους μια βαρετή αλλά αναγκαία υπόθεση. Ωστόσο η ανδρική επιδερμίδα ταλαιπωρείται από τα ξυραφάκια αλλά και από τη συχνότητα του ξυρίσματος. Εδώ να αναφέρουμε ότι το 67% των ανδρών χρησιμοποιεί ξυραφάκια αντί για ξυριστική μηχανή που δεν ερεθίζει τόσο πολύ το δέρμα.  

Λόγω λοιπόν της ταλαιπωρίας από το ξύρισμα, η ανδρική επιδερμίδα χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση. Προκειμένου να απαλλαγείτε από ερεθισμούς και να έχετε ενυδατωμένο και απαλό δέρμα διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί για να πάρετε συμβουλές και να μετατρέψετε την καθημερινή σας ρουτίνα σε μια εύκολη και ευχάριστη εμπειρία. 

1. Εσείς ποια ώρα της ημέρας ξυρίζεστε;

Η πλειοψηφία των ανδρών ξυρίζεται νωρίς το πρωί και σχεδόν αμέσως μετά από το πρωϊνό ξύπνημα. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως οι περισσότεροι, είναι ότι η επιδερμίδα μας την στιγμή που ξυπνάμε είναι ελαφρώς πρησμένη και πιο ευάλωτη σε κάθε τι αιχμηρό, όπως το ξυραφάκι. Αυτό που συστήνεται είναι να ξυρίζεστε το βράδυ πριν τον ύπνο, ή αν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου, 1-2 ώρες αφότου ξυπνήσετε. 

2. Η θερμοκρασία του νερού παίζει ρόλο

Πιθανά θα γνωρίζετε ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για το ξύρισμά σας. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το ζεστό νερό μαλακώνει την επιδερμίδα, ανασηκώνει τις τρίχες και το αποτέλεσμα είναι το ξυραφάκι να γλιστρά πιο εύκολα πάνω στο δέρμα. Αντιθέτως με το κρύο νερό, η επιδερμίδα γίνεται πιο σκληρή και η πιθανότητα ερεθισμών είναι μεγάλη.  

3. Κάντε ήπιο μασάζ στο δέρμα σας

Κατά την εφαρμογή του gel, της κρέμας ή του αφρού ξυρίσματος, κάντε ήπιο μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αυτή η διαδικασία βοηθά να αφροποιηθεί καλύτερα το προϊόν που χρησιμοποιείτε και ταυτόχρονα να μαλακώσουν τα γένια, άρα το ξύρισμα γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα. 

4. Χρησιμοποιείστε εξειδικευμένα προϊόντα ανδρικής περιποίησης Paul Mitchell

Τα κατάλληλα προϊόντα αποτελούν την τέλεια λύση για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, τόσο πριν όσο και μετά το ξύρισμα. Το MVRCK Skin tonic είναι ιδανικό για να προετοιμάσετε το δέρμα πριν το ξύρισμα, ενώ το MVRCK Cooling Afteshave θα δώσει μια “δροσιά” και φρεσκάδα σε αυτό ενώ ταυτόχρονα θα καταπραΰνει την επιδερμίδα αποτρέποντας τους ερεθισμούς 

5. Υπάρχει λύση για την θυλακίτιδα

Σε συνέχεια των προϊόντων ανδρικής περιποίησης της σειράς MVRCK, υπάρχει και το Beard Oil που καταπολεμά την εμφάνιση της θυλακίτιδας. Αρκετοί άνδρες με το συχνό ξύρισμα παρουσιάζουν έντονους ερεθισμούς με αποτέλεσμα το ξύρισμα να αποτελεί ένα μικρό βασανιστήριο για αυτούς. Το Beard Oil εμπλουτισμένο με shea butter θα μειώσει σημαντικά την εμφάνιση θυλακίτιδας, παράλληλα θα κάνει τα γένια πολύ πιο μαλακά και το ανδρικό ξύρισμα πιο εύκολη υπόθεση.  

6. Κόντρα και εσείς;

Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που ξυρίζεστε. Αρκετοί άνδρες επιλέγουν να ξυρίζονται κόντρα στην φορά της τρίχας γιατί αυτό τους δίνει το πιο λείο αποτέλεσμα. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος δημιουργεί πολύ περισσότερους ερεθισμούς.  

Η εναλλακτική είναι να ξυρίζεστε με την φορά της τρίχας. Αν όμως θέλετε βαθύτερο ξύρισμα, τότε μετά από ένα ξύρισμα με την φορά της τρίχας, κάντε ένα πολύ γρήγορο κόντρα. 

7. Το ξυραφάκι παίζει ρόλο στο ανδρικό ξύρισμα

Εδώ θα σας προτείναμε να χρησιμοποιείτε ξυραφάκια με πολλές λεπίδες γιατί δεν προκαλούν ερεθισμούς και κάνουν το ξύρισμα πιο “απαλό” για την επιδερμίδα. Αν τώρα είστε λάτρης της λεπίδας, καλύτερα αφήστε το στους ειδικούς barbers, γιατί πέρα από την αυξημένη εμφάνιση ερεθισμών, είναι πολύ εύκολο να κοπείτε! 

ExtraTipΤα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί πως ο άνδρας φροντίζει ολοένα και περισσότερο τον εαυτό του. Τα εξειδικευμένα προϊόντα της MVRCKείναι ιδανικά για να μετατρέψουν την καθημερινότητα του άνδρα σε απολαυστική εμπειρία.

Διαβάστε επίσης: Paul Mitchell: No Animal Testing φιλοσοφία